Aktivitetet

Revista shkencore “FIZIOTERAPIA”

Të dashur kolegë:
Revista shkencore “FIZIOTERAPIA” eshte duke u pergatitur me kujdes nga SHSHF. Eshte revista e pare shkencore ne historine e fizioterapise shqiptare. Deshirojme te jete gati ne fillim te 2020.
Prandaj ju lutemi te dergoni sa me pare punimet tuaja shkencore, artikuj, teza te permbledhura, shkrime per fizioterapine, prezantime dhe postera. Nje komision i vecante do te perzgjedhe punimet per botim.
Revista disponon ISBN e saj, do te gjendet ne disa kopje ne Biblioteken Kombetare, si dhe do te shperndahet ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni ne rruge institucionale.
Email: fizioterapiashqiptare@gmail.com

Revista shkencore “FIZIOTERAPIA”


KINESIO TAPING: FUNDAMENTALS CONCEPTS AND TECHNIQUES OF APLICATIONS
KINESIO TAPING: KONCEPTET THEMELORE DHE TEKNIKAT E APLIKIMIT

Shoqata Shqiptare e Fizioterapisteve organizon kete trajnim intensiv per tekniken Kinesio Taping.
Eshte ky nje rast i mire per te mesuar perfundimisht kete teknike me cmimin qe vetem SHSHF mund te ju ofroje, duke ju garantuar njekohesisht qe studentet do te kene pas ketij trajnimi te gjitha njohurite e nevojshme per te aplikuar kete teknike.
Metoda e mesimdhenies te cilen ne e kemi perfeksionuar gjate shume viteve pervoje ju garanton nje formim te plote te kinesio tape.
Instruktoret kane organizuar me shume sukses kete trajnim edhe ne dy edicione te tjera me pare.
Lektor / Lecturer:
Dr. Fiz. Faton Daci
Dr. Fiz. Erion Hiluku


Trajnim: Terapia me kupa dhe Hixhama në Fizioterapi
Cupping and Hijama Therapy in Physiotherapy

Albanian Association of Physiotherapists – Member of – World Confederation for Physical Therapy (WCPT)
The International Association of Physical Therapists (IAAPT), subgroup of the World Confederation for Physical Therapy, is an international network of physical therapy associations and individuals interested in the practice of acupuncture and related therapies. These include dry needling, cupping, moxibustion and other complementary practices.

Lektor / Lecturer:
Dr. Fiz. Faton Daci
Dr. Fiz. Erion Hiluku


Trajnim: Drenazhi Limfatik Manual, teknikat dhe aplikimet.
Manual lymphatic drainage, techniques and applications.

Trajnim profesional praktik dhe teorik, nje mundesi unike qe te pervetesoni perfundimisht teknikat e drenazhit linfatik.
Instruktore pedagoge, fizioterapiste, qe praktikojne DLM ne spitalet me te njohura ne Shqiperi.
170 slidera ilustruese ne dizpozicion, dhurate per pjesemarresit, ne gjuhen shqipe.
Trajnimi mundesohet dhe sponsorizohet nga SHSHF, cmimi minimal i pjesemarrjes, (sa nje seance DLM), perfshin kuoten e antaresimit ne SHSHF.


Trajnim: Fizioterapia manuale: manipulimi i artikulacioneve dhe i fashiave.
Manual physiotherapy: manipulation of articulations and fascia

Trajnim i dizenjuar sipas standarteve te WCPT

Dr. Phys. Erion Hiluku SHSHF
Dr. Faton Daci SHSHF

Leksion, demostrime dhe praktike me pjesemarresit ne ambiente akademike dhe klinike. Instruktore dhe pedagoge me formim dhe pervoje nderkombetare.
Rezervim i domosdoshem: 5000 L
Certifikate Anglisht—Shqip te standarteve WCPT Certifikim nderkombetar.
Vendi:Tiranë, 1 – 2 QERSHOR 2019. 11:00 New Generation Qender Multifunksionale. Te Selvia.
Kontakt:
fizioterapiashqiptare@gmail.com
www.shshf.al www.wcpt.org Tel:+355 696153858


Geneve 2019, ZVICER.
WCPT CONGRESS
GENERAL MEETING
KONFEDERATA BOTERORE E FIZIOTERAPISTEVE WCPT
SHOQATA SHQIPTARE E FIZIOTERAPISTEVE SHSHF

#Shqiperia u perfaqesua denjesisht nepermjet #SHSHF, me delegatin e saj Dr. Faton Daci
-Per here te pare Shqiperia merr pjese si vend anetar dhe voton per projektet dhe per zgjedhjet e drejtuesve boterore te fizioterapise.
-Urime Zonjes Emma K. Stokes, President dhe anetareve te tjere te bordit!
#Kosova pranohet ne WCPT si vend anetar me te drejta te plota, perfaqesuar nga Oda e Fizioterapisteve te Kosoves. Urimet tona me te perzemerta!
-SHSHF, konfirmon mbeshtetjen e WCPT dhe pjesemarrjen e drejtuesve te saj ne Tirane 2020, Kongresi IV Kombetar i Fizioterapise.

Faleminderit #Fizioterapi , per studentet , per shkencen , per miqte  per network,SHSHF per organizimin ,
Per ecjen se bashku !

#eduafizioterapine


DIAGNOSTIKIMI RADIOLOGJIK I PATOLOGJIVE OSTEO-ARTIKULARE NE FIZIOTERAPI

Trajnim dy ditor:
“DIAGNOSTIKIMI RADIOLOGJIK I PATOLOGJIVE OSTEO-ARTIKULARE NE FIZIOTERAPI”
Ky trajnim eshte dizenjuar nga SHSHF dhe ka patur nje kerkese ne rritje per realizimin e tij.
Ju urojme suksese te gjithe pjesemarresve, duke falenderuar profesorin e ftuar, Dr. Almir Skana.
Ne kete trajnim do te marrin pjese vetem fizioterapiste dhe studente fizioterapie anetare te SHSHF…

Lexo artikullin e plotë!


 Kongresi Kombëtar i Fizioterapisë –Tirane – 20/21 MAJ 2017.

Kongresi Kombëtar i Fizioterapisë –Tirane – 20/21 MAJ 2017.
Kongresi Kombëtar i Fizioterapisë –Tirane – 2017.
Ky projekt kongresin e kaluar është mbështetur fuqishëm nga Institucionet shtetërore, arsimore, shëndetësore dhe shkencore të Republikës së Shqipërisë,
Republikës së Kosovës dhe nga organizma të respektuar ndërkombëtare. Moren pjesë mbi 300 profesioniste te shendetesise dhe u prezantuan mbi 50 punime
shkencore. U akreditua nga QKEV me 11 kredite.

Lexo artikullin e plotë!


13 QERSHOR 2015 Fizioterapia ne patologjite sportive / faza akute
24 QERSHOR 2015 Rehabilitimi Neurologjik . Metoda Kabat
04 KORRIK 2015 Rehabilitimi Neurologjik ne Pediatri . Metoda Bobath

.


 KURSE, TRAJNIME TE SHSHF PER VITIN UNIVERSITAR 2014-2015
KURSE, TRAJNIME DHE AKTIVITETE TE SHSHF PER VITIN UNIVERSITAR 20142015

.

Lexo artikullin e plotë!


Te nderuar kolege dhe miq te fizioterapise,
SHSHF ne bashkepunim me Hygeia Hospital Tirana – HHT organizon per here te pare ne Shqiperi trajnimin teoriko – praktik:
“Traksioni vertebral ne Fizioterapi: indikimet dhe menyrat e aplikimit”.
Jeni te mirepritur!

.

.

.

.

.


Terapia Manuale

Cfarë është Terapia Manuale.
Çfarë është “Terapia manuale” dhe se si ajo ka evuluar në rrjedhën e historisë njerëzore? Kjo është një çështje që ka të bëjë me çdo fizioterapist. Për fat të
keq, në Shqiperi në mungesë të informacionit të mjaftueshëm për ta aplikuar me kompetencë dhe korrektësi, janë krijuar kushte për krimizimin e kësaj metode.

Lexo artikullin e plotë!


REFLEKSOLOGJIA plantare dhe palmare

REFLEKSOLOGJIA plantare dhe palmare
Refleksologjia plantare ёshtё shkenca dhe arti antik i promovimit tё terapisё sё tё gjithё trupit nёpёrmjet kёmbёve. Qёllimi kryesor i terapisё ёshtё relaksimi total
i gjithё sistemit, dhe prej kёtu mund tё punohet efektivisht me kushte mё specifike pёr shёndet dhe mirёqenie optimale. Kjo ёshtё njё metodё unike e aktivizimit
tё forcёs shёruese tё trupit tonё. Duke pёrdorur teknika tё refleksologjisё, mund tё stimulohet mekanizmi natyral i trupit qё ndihmon trajtimin e simptomave tё
ndryshme. Refleksologjia akseson reflekset natyrale dhe sistemet e zonave energjike qё qarkullojnё nё tё gjithё trupin, tё cilat korrespondojnё me tё gjitha
organet kryesore, gjendrat dhe pjesёt e trupit.

Lexo artikullin e plotë!


METODA PILATES NE FIZIOTERAPI

“METODA PILATES NE FIZIOTERAPI”
Për herë të parë në Shqipëri, Shoqata Shqiptare e Fizioterapisteve, në bashkëpunim me instruktoren amerikane Briana Averwater dhe Klinikën PROLIFE
organizon këtë Tajnim unik dhe profesional për anëtarët e SHSHF.

Lexo artikullin e plotë!


Metoda Kinesio Tape ne Rehabilitim dhe Mjekesi Sportive Teoriko- Praktik

Nga zyrat e SHSHF ne pergatitje te trajnimit te rradhes. Kane mberritur nga Spanja edhe materialet Kinezio tape, shirita Tape te fortesive te ndryshme etj,
gershere dhe materiale didaktike kortezie per cdo pjesemarres.

.


Kongresi i I-re Kombetar i Fizioterapise

Kongresi i I-re Kombetar i Fizioterapise
Promovimii vlerave te Fizioterapise si shkence mjekesore.
Rinovimi i dijeve te profesionalisteve ne fushen e rehabilitimit fizioterapeutik.
Inkurajimi i profesionisteve per pjesemarrje dhe perfshirje te plote ne kerkime shkencore per te arritur standarte te larta ne fushen e Fizioterapise.

 Lexo artikullin e plotë!


Kongresi i II-te Kombetar i Fizioterapise

Kongresi i II-te Kombetar i Fizioterapise
Fizioterapia si shkence mjeksore.
Bashkekohezimi i diturive ne fushen e rehabilitimit fizioterapeutik.
Diskutimi i problematikes ne fushen e fizioterapise ne shqeperi, Kosove dhe Maqedoni.

.

.

.

.

.


Hernia Diskale dhe Spondiloartroza. Metodat e Trajtimit 09.05.2015

Hernia Diskale dhe Spondiloartroza. Metodat e Trajtimit 09.05.2015
Organizuar nga Shoqata Shqiptare e Fizioterapistëve
në bashkëpunim me HYGEIA HOSPITAL TIRANA.
HYRJE
Marre nga, PROGRAMI DHE MATERIALET QE U JEPEN PJESEMARRESVE.
Padyshim që Fizioterapia, duke evoluar me kohën, jo vetëm ka përmirësuar cilësinë e teknikave dhe cilësinë e aplikimit të këtyre teknikave, por kemi shtuar
edhe numrin e teknikave që aplikojmë.

Lexo artikullin e plotë!